Βιωματικό Σεμινάριο «Αλκοόλ και οδήγηση = Φόνος εκ προμελέτης»

Με στόχο την ανάπτυξη κουλτούρας ασφαλούς οδήγησης και τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου διοργανώνει Ανοικτό Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: «Αλκοόλ και οδήγηση = Φόνος εκ προ μελέτης», με γυαλιά προσομοίωσης μέθης. Το Σεμινάριο υποστηρίζεται από το Σωματείο Πολιτικής Προστασίας ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Ηρακλείου, Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαίου Ζ017 και ώρα 18:00 στο ΔΙΕΚ Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του Π.Ε.Κ στον Εσταυρωμένο.

Ομιλία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου»

Η τελευταία ομιλία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου» θα γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών του Πρίνστον των Η.Π.Α. κ. Άγγελος Χανιώτης θα μιλήσει με θέμα: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

Επιστημονική συνάντηση στο Ζαρό με θέμα «Το νερό»

Το νερό αποτελεί συστατικό κομμάτι της ανθρώπινης υγείας και της ίδιας της ζωής, αλλά και βασικό στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ζωτικότητα του νερού έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από μηχανικούς, αρχιτέκτονες, γεωλόγους, ωκεανολόγους, χημικούς, βιολόγους, αλλά και γιατρούς ή διαιτολόγους, ενώ η σύγχρονη οικολογική σκέψη, με το εύρος των διαφορετικών προσεγγίσεων, σχολών και ρευμάτων, μελετά τις ολοένα εντονότερες γεωλογικές, κλιματικές και άλλες προκλήσεις που προξενεί η έλλειψη, η αλλοίωση και εν γένει ο μετασχηματισμός του νερού σε όλες του τις μορφές.

Ομιλία κ. Άγγελου Χανιώτη, του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η ομιλία του καθηγητή κ. Άγγελου Χανιώτη θα είναι η τελευταία του κύκλου «Ο Μίτος της Αριάδνης – ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου», που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, 20 χρόνια μετά τον αντίστοιχο πρώτο κύκλο. Θα γίνει το επόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, ώρα 11.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Θέμα της θα είναι: Ηράκλειο και Κνωσός σε εποχές κοσμοπολιτισμού: από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

Ομιλία κ. Γιώργου Τζωράκη-Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Σας προσκαλούμε στην 15η παρουσίαση με τίτλο:"Εν μέσω της μαινομένης καταιγίδος....." Η τύχη των κρητικών αρχαιοτήτων τα χρόνια της γερμανοϊταλικής Κατοχής (1941-1944)και με ομιλητή τον Γιώργο Τζωράκη, Αρχαιολόγο.

Εκδήλωση με θέμα «Ο Ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης»

Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης» με ομιλητή τον κ. Λυγερό Νίκο, την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα 10).

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων