επιστροφή
Main_page
Newsletter No53 - Ιούλιος 2013
29/07/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Παραδόθηκε ο Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στις Δαφνές
- Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
- Λύση των πολεοδομικών προβλημάτων της Νέας Αλικαρνασσού
- Εγκαίνια στο Δημοτικό Λαχανόκηπο
- Ξεκινά η Ανάπλαση των «Θαλασσινών» στην Αλικαρνασσό
- Επίσκεψη Αμερικανών Μαθητών στο Ηράκλειο
- «Έξυπνες» Εφαρμογές για εξ αποστάσεως έλεγχο Ηλεκτροφωτισμού
- Αλλάζουν εικόνα Κεντρικές Οδοί στις Πατέλες
- Τίμησαν τη μνήμη των 62 Μαρτύρων
- Θεία Λειτουργία στα Ελληνικά και στα Ρώσικα στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου

 


 Παραδόθηκε ο Βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στις Δαφνές

Έγινε από στελέχη του Δήμου Ηρακλείου η Διοικητική Παραλαβή από τον Ανάδοχο του έργου του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης  Φροντίδας  που έχει κατασκευαστεί στη Τοπική Κοινότητα Δαφνών.  Η  παραλαβή του Κτιρίου έγινε παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη , της Προέδρου των Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Ελένης Κόκορη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δαφνών κ. Βασίλη Πετρογιάννη.

περισσότερα...


Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάπλαση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Παραδόθηκε η μελέτη ανάπλασης της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που αφορά στο τμήμα από τον παραλιακό δρόμο (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου) ως τη Λεωφόρο Καλοκαιρινού (Χανιόπορτα). Η μελέτη εκπονήθηκε σε συνεργασία στελεχών της ΔΕΠΤΑΗ και του Δήμου Ηρακλείου, βρίσκεται σε επίπεδο Εφαρμογής και έχει ήδη λάβει τις προεγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Η μελέτη αποτελεί συνέχεια της ανάπλασης της Λεωφ. Πλαστήρα και συνδέει τους δύο οδικούς άξονες (Νικ. Πλαστήρα-Αρχ. Μακαρίου) στο ύψος της Πύλης Παντοκράτορα.

περισσότερα...


Λύση των πολεοδομικών προβλημάτων της Νέας Αλικαρνασσού

Σύσκεψη για την πολεοδομική τακτοποίηση των προβλημάτων της Νέας Αλικαρνασσού και ιδιαίτερα του Παραλιακού Μετώπου της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στη Λότζια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαν. Βασιλάκης και Βαγγέλης Σισαμάκης καθώς και στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...


Εγκαίνια στο Δημοτικό Λαχανόκηπο 

Τα εγκαίνια της Κοινωνικής Δομής «Δημοτικός Λαχανόκηπος» που λειτουργεί στην περιοχή του μέσα Καρτερού πραγματοποιήθηκαν  σήμερα από το Δήμο Ηρακλείου και το Σύλλογο Τριτέκνων του Νομού Ηρακλείου. Η τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. κ. Ειρηναίο  παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη,Aντιδημάρχων ,Δημοτικών Συμβούλων ,του Ευρωβουλευτή Σ.Δανέλλη  του Προέδρου του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Μανώλη Αχλαδιανάκη, του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Καλλέργου Βουλγαράκη, άλλων εκπροσώπων και φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, χορηγών και των μελών των 100 οικογενειών που ωφελούνται από το πρόγραμμα.

περισσότερα...


Ξεκινά η Ανάπλαση των «Θαλασσινών» στην Αλικαρνασσό

Ολοταχώς προχωρά πλέον η υλοποίηση του  σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση σημαντικών οδών της περιοχής «Θαλασσινών» ( Σταδίου, Ηρακλείτου ,Δημοκρατίας Ηροδότου) της Αλικαρνασού  έργο για το οποίο όπως δήλωσε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης κατά τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο, θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της  Συνοικίας. Επίσης όπως επεσήμανε ο κ. Κουράκης   θα συμβάλει πραγματικά και στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων με την κατασκευή Νέων δικτύων Υποδομής( ύδρευσης και αποχέτευσης και ομβρίων), την Υπογειοποίηση των Δικτύων Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ.ΟΤΕ)..

περισσότερα...


 Επίσκεψη Αμερικανών Μαθητών στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο και το Δημαρχείο του επισκέφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, 230 περίπου Μαθητές ηλικίας 12-17 ετών από 6 Πολιτείες των ΗΠΑ, μέλη του Διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού People to People, συνοδευόμενοι από 20 καθηγητές. Τα ειδικά αυτά τουριστικά προγράμματα που συμμετέχουν οι αμερικανοί μαθητές έχουν εκπαιδευτικό, κοινωνικό και εθελοντικό χαρακτήρα σε όλες τις χώρες που επισκέπτονται μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

περισσότερα...


«Έξυπνες» Εφαρμογές για εξ αποστάσεως έλεγχο Ηλεκτροφωτισμού και Φωτεινών Σηματοδοτών

Δύο Καινοτόμες και «Έξυπνες» Εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα του εξ αποστάσεως ελέγχου του Δημοτικού Φωτισμού και των Φωτεινών Σηματοδοτών παρουσιάστηκαν σήμερα σε στελέχη του Δήμου Ηρακλείου στο Κατάστημα της Ν. Αλικαρνασσού παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Σπυριδάκη.

περισσότερα...


 Αλλάζουν εικόνα Κεντρικές Οδοί στις Πατέλες

Σε μια σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει πλήρως την εικόνα  της περιοχής των Πατελών προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου διαμορφώνοντας τους δύο βασικούς  κεντρικούς δρόμους της  Μπαντουβά και Ιερωνυμάκη».  η σύμβαση που  έχει προϋπολογισμό  1.410.037,68 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον ανάδοχο του έργου  παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Σπυριδάκη και του Προέδρου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιώργου Τσίγκος .Χρόνος ολοκλήρωσής του έργου οι 14 μήνες

περισσότερα...


Τίμησαν τη μνήμη των 62 Μαρτύρων 

Τη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς τον Ιούνιο του ’42, τίμησαν  ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Μαλεβιζίου στο Μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι.  Στο Μνημόσυνο  εκτός από τους Δημάρχους   Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, των Στρατιωτικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου

περισσότερα...


Θεία Λειτουργία στα Ελληνικά και στα Ρώσικα στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου

Πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου των Δομινικανών Α’ Θεία Λειτουργία στα Ελληνικά από τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Βογιατζόγλου  και Β’ Θεία Λειτουργία στα Ρώσικα από τον Ρώσο Ιερέα Ιβάνοφ Σεργίου με αφορμή την εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πλήθος πιστών και ιδιαίτερα την Θεία Λειτουργία που έγινε στα Ρώσικα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλοί Ρώσοι επισκέπτες που βρίσκονται στο Ηράκλειο και στο νησί γενικότερα για διακοπές.

περισσότερα...