επιστροφή
Main_page
Newsletter No57 - Νοέμβριος 2013
27/11/2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Κατεδαφίσεις κτισμάτων στις Δυτικές Συνοικίες
- Νέο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης
- Ηλεκτρονικό Σύστημα Έκδοσης Αδειών Δόμησης
- Προχωρούν  οι εργασίες Αναβάθμισης του Δημοτικού Γηπέδου της Αλικαρνασσού
- Υβριδικό όχημα σε συνεργασία με το 6ο ΕΠΑΛ
- Στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Ένωση ο Δήμαρχος
- Ψηφιακή Ξενάγηση στο Παρελθόν
Νέα Ομάδα Ελέγχου στη θέση της Δημοτικής Αστυνομίας
- Διακρατικό Πρόγραμμα Ελλάδας Κύπρου INTERREG
- Βραβείο στο Δήμο για την προστασία των δικαωμάτων των Ρομά

 


Κατεδαφίσεις κτισμάτων στις Δυτικές Συνοικίες 

Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις των κτισμάτων  επί της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων (απέναντι από την ΕΑΣΗ) και της οδού Σωπασή,  όπου ο Δήμος Ηρακλείου σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης πρόκειται να δημιουργήσει ένα νέο Πάρκο  Πρασίνου και Αναψυχής με  ιδιαίτερους χώρους για παιδιά και εφήβους. Πρόκειται για μια έκταση 3,5 στρεμμάτων σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που απέκτησε ο Δήμος Ηρακλείου προς όφελος των πολιτών και ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη του έργου.

περισσότερα...


Νέο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης

Tη Διακήρυξη για τη διεξαγωγή του Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για δημοσίευση στον Αθηναϊκό και Τοπικό Τύπο ενός πολύ σημαντικού έργου υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης. Το έργο αφορά την Ανέγερση του 10ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου επί της οδού Μελιδονίου  που βρίσκεται στο Κέντρο της Πόλης ,  δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το έργο έχει  προϋπολογισμό 913.597,29 ευρώ  και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

περισσότερα..

 

 


Ηλεκτρονικό Σύστημα Έκδοσης Αδειών Δόμησης

Σε συνέχεια των επαφών του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χρήστο Σπίρτζη και τη συνάντηση που είχε μαζί του αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και από το Δήμο Ηρακλείου τέλος του 2013 αρχές του 2014 το  Ηλεκτρονικό Σύστημα έκδοσης αδειών δόμησης το οποίο θα ωφελήσει  πολλαπλά  τους  πολίτες αφού  Απλοποιούνται  όλες οι διαδικασίες και μειώνεται δραστικά  η γραφειοκρατία.

περισσότερα...


Προχωρούν  οι εργασίες Αναβάθμισης του Δημοτικού Γηπέδου της Αλικαρνασσού

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες  της ανακατασκευής του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο της Αλικαρνασσού όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης  και ο Πρόεδρος  της  Ομάδας  του Ηροδότου  κ. Αντώνης  Σεκέρης  και μέλη του Δ.Σ που βρέθηκαν στο  στάδιο , από τον επιβλέποντα και  τον ανάδοχο του έργου. Στα πλαίσια των εργασιών  έγινε  ήδη αφαίρεση του παλαιού τάπητα    ώστε να τοποθετηθεί νέος φυσικός. Επίσης  ήδη τοποθετείται  νέο αρδευτικό δίκτυο που θα ποτίζει τον αγωνιστικό χώρο και  γίνεται η εγκατάσταση νέου Αντλιοστασίου.

περισσότερα...


Υβριδικό όχημα σε συνεργασία με το 6ο ΕΠΑΛ

Στο πλαίσιο της Ανάπτυξης  Καινοτόμων Δράσεων που υλοποιεί και προωθεί  η Δημοτική Αρχή  ο Δήμαρχος κ Γιάννης Κουράκης είχε συνεργασία με το Διευθυντή του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου κ. Kων/νο Αρχοντάκη και τον καθηγητή του ίδιου Σχολείου κ. Μανόλη Καγιαμπάκη οι οποίοι ζήτησαν από το Δήμαρχο τη βοήθεια  του Δήμου, στην κατασκευή ενός Υβριδικού αυτοκινήτου πόλης που θα χρησιμοποιεί ως αποκλειστικό καύσιμο το Υδρογόνο με την παροχή  ενός μικρού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου ώστε να γίνουν οι μετατροπές

περισσότερα...


Στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Ένωση ο Δήμαρχος 

Στις εκδηλώσεις «100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης  και ο Δήμος  Ηρακλείου  ο Σύλλογος Κρητών Βελγίου ,το Γραφείο Εκπαίδευσης Βελγίου και η Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Βελγίου   εγκαινιάστηκε και η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Λευκόχειρα "Γράμματα στον Γκρέκο", σε έναν διάλογο με τον Νίκο Καζαντζάκη και τη σκέψη του μεγάλου Κρητικού διανοητή. 

περισσότερα...


Ψηφιακή Ξενάγηση στο Παρελθόν από το Δήμο

Ταξίδι στο Ιστορικό παρελθόν του  Ηρακλείου ,  με ένα  Καινοτόμο και Πρωτοποριακό σύστημα έξυπνης ξενάγησης  ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Δήμος, αξιοποιώντας την πληροφορική και την τεχνολογία προκειμένου να προσφέρει σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της περιήγησή τους. Υπεγράφη από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη η σύμβαση για την υλοποίηση του πρωτοποριακού  έργου με τίτλο:«Ηράκλειο, κάθε βήμα ... ένα ταξίδι στην ιστορία»

περισσότερα...


 Νέα Ομάδα Ελέγχου στη θέση της Δημοτικής Αστυνομίας 

Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, μιας πάρα πολύ σημαντική υπηρεσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προσέφερε στο κοινωνικό σύνολο και συνέβαλε ουσιαστικά στην καλή λειτουργία της πόλης του Ηρακλείου, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σήμερα σε μια αποφασιστική κίνηση για την κάλυψη του κενού δημιουργώντας μια νέα ομάδα με τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που παρέμειναν στο Δήμο.

περισσότερα...


Διακρατικό Πρόγραμμα Ελλάδας Κύπρου INTERREG

Στο πλαίσιο  του Διακρατικού Προγράμματος Ελλάδας - Κύπρου  INTERREG  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τους συμμετέχοντες στις δράσεις του προγράμματος στην Κύπρο για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών με εκπροσώπους φορέων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που βρέθηκε στην Κύπρο συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τους συμμετέχοντες στις δράσεις.

περισσότερα...


Βραβείο στο Δήμο για την προστασία των δικαωμάτων των Ρομά

Άλλη μία διεθνής αναγνώριση για το Δήμο Ηρακλείου ήρθε από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτή τη φορά ο Δήμος Ηρακλείου έλαβε  το Δεύτερο Βραβείο DOSTA για τις δράσεις του στον τομέα της προστασίας  των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγκεκριμένα για τις δράσεις κα τις Δομές που αφορούν τους Ρομά. Την ικανοποίησή του για την αναγνώριση των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και σε αυτό το τομέα εξέφρασε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

περισσότερα...