επιστροφή
Main_page
Newsletter No59 - Φεβρουάριος 2014
28/02/2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ξεκίνησαν τα έργα Ανάπλασης στην Ανάληψη
Στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων
- Νέα Παιδική Χαρά στη Συνοικία των Καμινίων
Ο Δήμος τίμησε τον «Ευρωπαίο Πολίτη 2013»
Παρεμβάσεις στο Σκαλάνι από το Δήμο
- Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ
Ο Δήμος ακούει τον δημότη επι 24ωρου βάσεως
- Κατεδάφιση Ακινήτου στην οδό Παρασκευοπούλου
- Αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου του Προμαχώνα Σαμπιονάρα
- Άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου
- Υπερσύγχρονο σύστημα θα εξαφανίσει τις οσμές από τον Βιολογικό Καθαρισμό
- Ολοκληρώνεται το Νηπιαγωγείο Βενεράτου
- Νέος Πολυχώρος Πολιτισμού στις Βούτες

 


Ξεκίνησαν τα έργα Ανάπλασης στην Ανάληψη

Ξεκίνησαν οι εργασίες Ανάπλασης και Αναμόρφωσης στην Ιστορική συνοικία της Ανάληψης στο κέντρο της πόλης που  αλλάζει όψη λειτουργικά και αισθητικά με νέο δίκτυο πεζόδρομων. Ο Δήμαρχος  Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης περπάτησε μαζί με κατοίκους της συνοικίας στους δρόμους όπου εκτελούνται τα έργα και ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν. Παράλληλα ο Δήμαρχος έδωσε κατευθύνσεις ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και  να  ολοκληρωθεί το έργο εντός χρονοδιαγράμματος.

περισσότερα...


Στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Ενημερωτική συνάντηση με 30 εκπροσώπους Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά συνάντηση μελών νεοϊδρυθεισών ή υπό σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αναμένεται ν’ αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους δήμους της χώρας. Ο κ.Κουράκης, η αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη και ο διευθυντής του ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ Γιώργος Ζερβός συναντήθηκαν με τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας, άκουσαν με προσοχή τους στόχους και τις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και σημείωσαν τα αιτήματά τους.

περισσότερα...


Νέα Παιδική Χαρά στη Συνοικία των Καμινίων

Μια νέα σύγχρονη και ασφαλή παιδική Χαρά στη συνοικία των Καμινίων που τόσο είχε ανάγκη ,ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και θα αποδοθεί στους Δημότες. Σήμερα στη περιοχή βρέθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που συνομίλησε με κατοίκους οι  οποίοι  του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία  του πολύ ωραίου χώρου που βρίσκεται δίπλα στο 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο στην οδό Εμπειρίκου. Η νέα Παιδική Χαρά είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα παιχνίδια, παγκάκια, απορριμματοδέκτες, φωτισμό, περίφραξη κ.α ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν φυτευθεί 30 μεγάλα δέντρα και άλλα φυτά δημιουργώντας άλλο ένα πνεύμονα πρασίνου.

περισσότερα...


Ο Δήμος τίμησε τον «Ευρωπαίο Πολίτη 2013»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου με τη φροντίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς για τον Ευρωπαίο Πολίτη 2013, την Μ.Κ.Ο.  Youthnet Hellas. Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των δράσεών του τίμησε τον Εθελοντισμό, αλλά και την προσφορά των Νέων συνολικά, στο όνομα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Youthnet Hellas που βραβεύθηκε με το εν λόγω βραβείο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας συμμετείχε πλήθος κόσμου, μέλη συλλόγων και φορέων.

περισσότερα...


Παρεμβάσεις στο Σκαλάνι από το Δήμο

Σε  ουσιαστική  αισθητική και  λειτουργική παρέμβαση  στο Σκαλάνι προχωρά  η  Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου  αλλάζοντας  την εικόνα  της  Τοπικής Κοινότητας .

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  μαζί  με υπηρεσιακά στελέχη, τον  Πρόεδρο της  Τοπικής Κοινότητας κ. Κώστα Λουλακάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Λευτέρη  Τρουλιτάκη  και κατοίκους  της περιοχής  συζήτησαν  διάφορα  ζητήματα  της καθημερινότητας  και όπως  δήλωσε  ο Δήμαρχος  άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των παρεμβάσεων  στο Σκαλάνι.

περισσότερα...


Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ

Ένα ακόμη σημαντικό  βήμα  για την Αποκατάσταση και Επαναχρησιμοποίηση του ιδιόκτητου Διώροφου Κτίσματος  του Δήμου Ηρακλείου, επί της Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αριθ. 7, για να δημιουργηθεί το, «Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ (κΔΑΠ μεΑ)» έγινε σήμερα με την υπογραφή από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη της Διακήρυξης για την ανάδειξη του Αναδόχου .Ο  Διαγωνισμός θα δημοσιευτεί στον Αθηναϊκό και Τοπικό Τύπο.

περισσότερα...


Ο Δήμος ακούει τον δημότη επι 24ωρου βάσεως

Για την ταχύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των δημοτών του, ο Δήμος Ηρακλείου και το Τμήμα Πληροφορικής της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014  θέτει σε λειτουργία ένα αριθμό τηλεφώνου, τον 2813-409409, αποκλειστικά για την καταγραφή των αιτημάτων δημοτών σχετικά με τα παρακάτω θέματα τεχνικής υποστήριξης. Ο αριθμός κλήσης για τεχνικές βλάβες θα λειτουργεί στο ωράριο 8.00 ως 14.30 τις εργάσιμες ημέρες. Πέραν του παραπάνω ωραρίου ο δημότης θα μπορεί  να αφήνει ηχητικό μήνυμα με τα παραπάνω στοιχεία και την επόμενη εργάσιμη το αίτημα του θα καταγραφεί και πρωτοκολληθεί ηλεκτρονικά.

περισσότερα...


Κατεδάφιση Ακινήτου στην οδό Παρασκευοπούλου

Ανάσα για τη περιοχή  του Ατσαλένιου και συγκεκριμένα για τους κατοίκους της οδού Παρασκευοπούλου  στο σημείο που ενώνεται με την Λεωφόρο Παπαναστασίου αποτελεί  η κατεδάφιση ακινήτου σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης  προκειμένου να διανοιχτεί ο δρόμος σε όλο του εύρος του και να φτάσει από τα 3 στα 8 μέτρα. Στην περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης και ενημερώθηκε για τις εργασίες που εκτελούνται για την πλήρη διάνοιξη της Παρασκευοπούλου που ξεκινά από το Μασταμπά και καταλήγει στις  Λεωφόρους  Παπαναστασίου και Κνωσσού  ενώ όλο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί  μέχρι τον Απρίλιο

περισσότερα...


Αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου του Προμαχώνα Σαμπιονάρα

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης του Κοινόχρηστου Χώρου του Προμαχώνα Σαμπιονάρα (Πύλη της Άμμου).

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης παρακολούθησε τις εργασίες τοποθέτησης των μεταλλικών  στοιχείων των 2 Εναέριων Πεζογέφυρων οι οποίες θα ενώνουν το ευθύγραμμο τμήμα του Προμαχώνα  με την Λεωφόρο Δουκός Μποφώρ έτσι ώστε να δίνεται. η δυνατότητα στους πολίτες να έχει μια ανεμπόδιστη και πανοραμική θέα του λιμανιού.

περισσότερα...


Άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου

Έφτασε  στο Ηράκλειο από την Αθήνα το μεταλλικό στέγαστρο που θα τοποθετηθεί στο ΠΣΚΗ και θα καλύψει μια έκταση 850 τ.μ.Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από Ζιγκ τιτανιούχο ψευδάργυρο υαλοπετάσματα  και τέντες.Από την κάτω πλευρά του θα είναι ορατή επιφάνεια ξύλου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο χώρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ κ. Λαζαρίδη και παρακολούθησε από κοντά την άφιξη των τεραστίων διαστάσεων τμημάτων του μεταλλικού στεγάστρου με ειδικά γερανοφόρα οχήματα ενώ οι εργασίες τοποθέτησής του θα ξεκινήσουν άμεσα όπως ενημερώθηκε από τους αναδόχους του έργου.

περισσότερα...


Υπερσύγχρονο σύστημα θα εξαφανίσει τις οσμές από τον Βιολογικό Καθαρισμό

Ένα νέο υπερσύχρονο πρωτοποριακό σύστημα που λύνει οριστικά το πρόβλημα με  τις  οσμές από τα αέρια που παράγονται από την Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα στα πλαίσια της γενικότερης Αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων που θα υλοποιήσει  η Δημοτική Επιχείρηση. Με το νέο αυτό σύστημα Απόσμωσης δεν θα  υπάρχει πλέον καμία όχληση των  κατοίκων δυτικά του Ηρακλείου (Γιόφυρος, Μαλάδες, Τρεις Βαγιές) λόγω των δύσοσμων αερίων  ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

περισσότερα...


Ολοκληρώνεται το Νηπιαγωγείο Βενεράτου

To Βενεράτο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στο 2/θέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της περιοχής. Μαζί τους ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Μπολάκης και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βενεράτου κ. Μανώλη Ζαϊμάκης, Κερασίων κ.Γιάννης Κογκάκης και Σίβα κ.Δημήτρης Βλάχος. Κατά την επίσκεψη τους ο ανάδοχος, του έργου που επιμελείται για λογαριασμό του Δήμου ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, παρουσίασε τους χώρους του Νηπιαγωγείου που πρόκειται να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες συνολικά της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής.

περισσότερα...


Νέος Πολυχώρος Πολιτισμού στις Βούτες

Η  Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου δημιουργεί ένα Νέο Υπερσύγχρονο Πολυχώρο Πολιτισμού, Έκφρασης και Ενημέρωσης στις Βούτες συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της για την αναβάθμιση των υποδομών σε όλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 185.739,04 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο χρόνος κατασκευής του κτιρίου σύμφωνα με τη σύμβαση 8 μήνες. Το σύγχρονο κτίριο 250 τ.μ που θα κατασκευαστεί  με ιδιαίτερα στοιχεία τη πέτρα και το ξύλο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για κάθε είδους πολιτιστική εκδήλωση όπως κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις κλπ.

περισσότερα...