επιστροφή
Main_page
Newsletter No66 - Σεπτέμβριος 2014
01/10/2014

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Επιπλέον 120 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς
- Σύσκεψη για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα
- Παρέμβαση του Δήμου σε κοινόχρηστο χώρο της Λ. Κνωσού
- Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2014»
- Εκμετάλλευση των υπόγειων νερών
- Σύσκεψη για την καθαριότητα και το πράσινο
- Σύσκεψη για τα αδέσποτα ζώα
- Ο Δήμαρχος σε Σχολεία του Δήμου


Επιπλέον 120 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς

Επιπλέον 120 παιδιά πήρε ο Δήμος Ηρακλείου στους παιδικούς σταθμούς μετά την αξιοποίηση παλιών αιθουσών που είχαν εγκαταληφθεί και οι οποίες καθαρίστηκαν και ευπρεπίστηκαν. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίστηκε και το πρόβλημα με τα 45 παιδιά του Ε΄ Παιδικού Σταθμού στην περιοχή του σταδίου Ελευθερίας, που έκλεισε αφού το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν κρίθηκε ακατάλληλο μετά από σχετική καταγγελία.

περισσότερα...


Σύσκεψη για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα

Με σειρά αποφάσεων για την καλύτερη συνεργασία των υπηρεσιών, στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα στο Δήμο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας. Ξεκινάει άμεσα μακροσκοπικός έλεγχος των κτισμάτων σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΑΚ, ξεκινώντας από την παλιά πόλη του Ηρακλείου, με παράλληλη αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

περισσότερα...


Παρέμβαση του Δήμου σε κοινόχρηστο χώρο της Λ. Κνωσού

Σε μια σημαντική παρέμβαση εξωραϊσμού και καθαρισμού μεγάλου κοινόχρηστου χώρου με καλάμια που ανακουφίζει μια ολόκληρη περιοχή στην Λεωφόρο Κνωσσού (Παλιά Στάνη) προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου. Παράλληλα  δημιουργήθηκαν και  καλύτερες συνθήκες υγιεινής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 14ου Νηπιαγωγείου αφού η έκταση αυτή γύρω από το σχολείο αποτελούσε εστία μόλυνσης επικίνδυνη για την υγεία των μικρών παιδιών αλλά και των κατοίκων.

περισσότερα...


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2014»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το φεστιβάλ του Δήμου «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2014». Συνολικά έγιναν 170 εκδηλώσεις ( Ιούλιος 67, Αύγουστος 59, Σεπτέμβριος 41) στα κηποθέατρα «Ν. Καζαντζάκης», «Μ. Χατζιδάκις», «Πύλη Βηθλεέμ» και Βασιλική του Αγίου Μάρκου τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 100.000 θεατές. Στο Θερινό Δημοτικό Σινεμά «Βηθλεέμ» πραγματοποιήθηκαν 55 προβολές ταινιών με περίπου 10.000 θεατές. Οι Πενηνταπέντε (55) εκδηλώσεις έγιναν με ελεύθερη είσοδο θεατών ενώ συνολικά ακυρώθηκαν με ευθύνη των σχημάτων 16 θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

περισσότερα...


 Εκμετάλλευση των υπόγειων νερών 

Τεράστιες είναι οι ποσότητες των υπόγειων υδάτων που υπάρχουν στην πόλη του Ηρακλείου τα οποία χάνονται, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να ποτίζεται το πράσινο. Για το λόγο αυτό έγινε σήμερα σύσκεψη στο δημαρχείο με τη συμμετοχή του αρμόδιου για το πράσινο αντιδημάρχου, κ. Πέτρου Ινιωτάκη, του προέδρου της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκου Φακουρέλη, και υπηρεσιακών στελεχών, προκειμένου να δρομολογηθεί ο τρόπος εντοπισμού των υδάτων, συλλογής και μεταφοράς τους σε δεξαμενές απ’ όπου θα ποτίζεται το πράσινο.

περισσότερα...


Σύσκεψη για την καθαριότητα και το πράσινο

Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση σε θέματα καθαριότητας και πρασίνου, σε πρώτη φάση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου και στη συνέχεια  όλων των περιοχών του Δήμου, απασχόλησε τη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού. Στη σύσκεψη μετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, κ. Πέτρος Ινιωτάκης και κ. Γιάννης Ρασούλης, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, κ. Αριστέα Πλεύρη και Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρίνος Παττακός, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη υπηρεσιών του Δήμου και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και Κινήσεων Πολιτών.

περισσότερα...


Σύσκεψη για τα αδέσποτα ζώα

Η αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα τέθηκε επί τάπητος στη νέα σύσκεψη που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Χάρη Μαμουλάκη, του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Άρη Αθανασάκη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Ηρακλείου. Στη συνάντηση εξετάστηκε το πρόβλημα με τα 3000 αδέσποτα που υπάρχουν στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα του Ηρακλείου, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Μαμουλάκης, που κάλεσε τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους γιατί διογκώνουν το πρόβλημα, το οποίο έτσι κι’ αλλιώς παρουσιάζει καθημερινά αύξηση.

περισσότερα...


Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε Σχολεία του Δήμου

Κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς βρέθηκε σήμερα  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργική διάθεση, αισιοδοξία και πρόοδο. Ο κ. Λαμπρινός, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, παρευρέθηκε στον αγιασμό, στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου που τέλεσε ο Σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, στο Καπετανάκειο, στο Μποδοσάκειο Δημοτικό αλλά και το Σχολικό συγκρότημα στη περιοχή Τάλως.

περισσότερα...