επιστροφή
Main_page
Newsletter No74 - Ιούνιος 2015
01/07/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Σύσκεψη για τις λαϊκές αγορές
- Επιχείρηση σκούπα από την Υπηρεσία Καθαριότητας
- Με εντατικό ρυθμό οι τακτοποιήσεις σχολικών συγκροτημάτων
- Στηρίζουμε τους κατοίκους της υπαίθρου
- Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών
- Αυτοψία στο παραθαλάσσιο τείχος
- Η Τελετή μνήμης για τους ομήρους της Στοάς Μακάσι
- Πεντακάθαρες οι παραλίες του Δήμου Ηρακλείου
- Ο αν. Υπουργός Πολιτισμού στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο
- Ημέρες καινοτομίας & τεχνολογίας για αγρότες
- Εγκαίνια Infopoint, ένα πρωτοποριακό γραφείο πληροφόρησης
- Σημαντικές παρεμβάσεις που αλλάζουν το μικροκλίμα στην Αλικαρνασσό
- Ειδική απολύμανση των κάδων απορριμμάτων


Σύσκεψη για τις λαϊκές αγορές

Το θέμα των λαϊκών αγορών ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια υπό την προεδρεία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, Οικονομικών κ. Γιώργου Καραντινού, της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλλας Αρχοντάκη, του εντεταλμένου Συμβούλου Μανόλη Χαιρέτη, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλη Κουμαντάκη και των εκπροσώπων των εμπόρων λαϊκών αγορών.

περισσότερα...


Επιχείρηση σκούπα από την Υπηρεσία Καθαριότητας

Πεντακάθαρος παραδόθηκε στους Ηρακλειώτες ο χώρος κάτω από το Άγαλμα του Βενιζέλου, στο παλιό εργοστάσιο Καστρινάκη. Τις τελευταίες ημέρες ο χώρος είχε μετατραπεί σε …χωματερή, έτσι με το πρώτο φως της μέρας συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με τσαπάκια, φορτηγά, αλλά και με σκούπες και φαράσια – αφού έκλεισαν τη συγκεκριμένη έκταση- φρόντισαν για την καθαριότητα της. Μέχρι αργά το μεσημέρι απομάκρυναν από το σημείο σκουπίδια και μπάζα που κάποιοι είχαν εγκαταλείψει στο σημείο, αδιαφορώντας αν αυτό βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου. Ο χώρος παραδόθηκε στους δημότες και πάλι καθαρός. 

περισσότερα...


Με εντατικό ρυθμό οι τακτοποιήσεις σχολικών συγκροτημάτων 

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες τακτοποίησης των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Πολεοδομίας, ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων  καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και τις δυνατότητες που παρέχει η νομιμοποίηση των κτισμάτων.

περισσότερα...


Στηρίζουμε τους κατοίκους της υπαίθρου

Σημαντικές υποδομές  που θα ενισχύσουν την αγροτική οικονομία όλων των οικισμών και της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τα έργα και τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και την άρδευση που ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι, κατά την επίσκεψή του με αντιδημάρχους στα χωριά Καλού, Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα, Κυπαρίσι και Γαλένι. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα και στο πλευρό των δημοτών της υπαίθρου εμπράκτως, αφού έχει δρομολογήσει την εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους .

περισσότερα...


Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών

Η ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση σεισμού είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ.Γ. Χαρωνίτη, μέλη της Διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου και Αντιδημάρχους ,με στόχο την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΤΕΕ/ΤΑΚ.Δήμου και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για την αντισεισμική θωράκιση των Σχολικών μονάδων του Δήμου.

περισσότερα...


Αυτοψία στο παραθαλάσσιο τείχος

Αυτοψία στο παραθαλάσσιο Τείχος του Ηρακλείου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΙΤΕ από το εργαστήριο παράκτιας έρευνας, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη. Η αυτοψία έγινε από τον Ενετικό Κούλε μέχρι και την απόληξη του Τείχους, στον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, που από την εποχή της κατασκευής του μέχρι και σήμερα δέχεται τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα του κυματισμού με αποτελέσματα καταστροφικά στην τοιχοποιία του.

περισσότερα...


Η Τελετή μνήμης για τους ομήρους της Στοάς Μακάσι

Στην τελετή μνήμης για τους ομήρους της Στοάς Μακάσι παρέστη ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος  κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τους. Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Ηρακλείου παρέστησαν εκτός του Δημάρχου Ηρακλείου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος τέλεσε και την επιμνημόσυνη δέηση, ο Βουλευτής κ. Σ. Βαρδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Πιτσούλης, Δήμαρχοι, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Α. Πλεύρη, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, Αντιστασιακών οργανώσεων, του Στρατού και των Σωμάτων ασφαλείας και συγγενείς των ομήρων που κρατήθηκαν στη στοά Μακάσι.

περισσότερα...


Πεντακάθαρες οι παραλίες του Δήμου Ηρακλείου

Πεντάκαθαρες παραδόθηκαν στους Ηρακλειώτες αλλά και στους ξένους επισκέπτες οι παραλίες που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Ηρακλείου.  Μετά και τη δράση του Μαΐου, οπότε και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας προχώρησε στον καθαρισμό των παραλιών μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο αλλά και στην περιοχή του Καρτερού, η προσπάθεια ολοκληρώθηκε. Μπουλντόζα και τρακτέρ της υπηρεσίας καθώς και το προσωπικό, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιάννη Ρασούλη, φρόντισαν έτσι ώστε να απομακρυνθούν μικρές πέτρες και να γίνει η τελική διαμόρφωση προκειμένου οι παραλίες να παραδοθούν στον κόσμο καθαρές και έτοιμες για το καλοκαίρι.

περισσότερα...


Ο αν. Υπουργός Πολιτισμού στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη υποδέχτηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο κ. Ξυδάκης αφού ξεναγήθηκε στους εντυπωσιακούς  χώρους του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου, στη συνέχεια κάθισε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνας Μιχαηλίδης,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κα. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης, η αρμόδια για θέματα Δημοτικής Περιουσίας κα. Στέλλα Αρχοντάκη,

περισσότερα...


Ημέρες καινοτομίας & τεχνολογίας για αγρότες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας, η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων Καινοτομίας και τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα από το  Agrockathon,που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος των διοργανωτών είναι να φέρουν σε επαφή επαγγελματίες του αγροτικού τομέα και τεχνολόγους της πληροφορικής, ώστε να γίνει ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και να δημιουργηθούν συσκευές και συστήματα ως τεχνολογικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα του αγροτικού τομέα αλλά και την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των αγροτών.

περισσότερα...


Εγκαίνια Infopoint, ένα πρωτοποριακό γραφείο πληροφόρησης

Τα εγκαίνια του Info Point πραγματοποίησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασσίμης. Ο κ. Κασσίμης ξεναγήθηκε στο χώρο από τους εργαζόμενους στη δομή ενώ στην αρχική του τοποθέτηση μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το εντυπωσιακό έργο. Το αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Στο χαιρετισμό του για το πρωτοποριακό γραφείο πληροφόρησης των επισκεπτών της πόλης με καινοτόμα διαδραστικά συστήματα από το ινστιτούτο πληροφορικής του ΙΤΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου

περισσότερα...


 Σημαντικές παρεμβάσεις που αλλάζουν το μικροκλίμα στην Αλικαρνασσό

Σε σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της Αλικαρνασσού με στόχο και την εξοικονόμηση ενέργειας προχωρά η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν μια σειρά έργων που ήδη υλοποιούνται, ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε τη σύμβαση νέου έργου με τον ανάδοχο που προέκυψε από Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη.

περισσότερα...


Ειδική απολύμανση των κάδων απορριμμάτων 

Με στόχο μια πόλη καθαρή που θα εξασφαλίζει ποιότητα και υγιεινή  στη καθημερινότητα των δημοτών αλλά και θα αφήνει καλές εντυπώσεις στους ξένους επισκέπτες ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει την πολυμέτωπη εκστρατεία καθαριότητας σε όλο το εύρος του. Έπειτα από την μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης των μπαζών και άλλων αντικειμένων που δημιουργήθηκαν παρανόμως από την ανεξέλεγκτη εναπόθεσή τους  σε πολλές περιοχές σειρά έχει η εκτεταμένη απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων και της περιοχής γύρω από αυτούς.

περισσότερα...