επιστροφή
Main_page
Newsletter No85 - Ιούνιος 2016
01/07/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Το πρόγραμμα του «Τέχνη καθ΄ οδόν»
- Διανομή προϊόντων Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
- Διανομή παπουτσιών σε 620 παιδιά από τον Δήμο Ηρακλείου
- Κατάθεση στεφάνου και μήνυμα για τη θυσία των 62 Μαρτύρων
- Έχουμε να κερδίσουμε πολλά αν η ανακύκλωση γίνει συνείδηση στους δημότες
Θετικό το ΓΕΑ στο αίτημα του Δήμου για παραχώρηση εκτάσεων της 126 ΣΜ
- Μελέτη για επιπτώσεις καιρικών φαινομένων στο παραλιακό μέτωπο
- Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Προκαθήμενους
- Βράβευση εθελοντών για την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων
- Συνάντηση στο Υπουργείο για το master plan χρήσης των Ενετικών Τειχών
- Αιτήσεις Εγγραφής και Επανεγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς
- Με επιτυχία η εκδήλωση για το «Αστικό Πράσινο»
- Το υποσχεθήκαμε, το κάνουμε – Με τη βοήθεια όλων πάμε το Ηράκλειο μπροστά
- Μπλε κώδωνες: Ο νέος τρόπος ανακύκλωσης γυαλιού ξεκινάει στο Ηράκλειο


Το πρόγραμμα του «Τέχνη καθ΄ οδόν» - Β.Λαμπρινός: «Το Ηράκλειο αντέχει, γιατί έχει πολιτισμό»

Το 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 19.30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και συνεχίζεται αμέσως μετά στην Πλατεία Ελευθερίας. Από την επομένη και μέχρι το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου, που ολοκληρώνεται, οι δρόμοι και οι πλατείες του Ηρακλείου θα πλημμυρίσουν με  χρώματα, χορό, μουσική, θέατρο, πολιτισμό.

Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων και εκπλήξεων και οι διοργανωτές, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού, οι Εθελοντές Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ, μαζί με τους 500 και πλέον καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, προετοιμάζονται με αμείωτο κέφι για να προσφέρουν στους Ηρακλειώτες μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή, με την ελπίδα και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε θεσμό!  

περισσότερα...


Διανομή προϊόντων Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή προϊόντων ως εξής:

περισσότερα...


Διανομή παπουτσιών σε 620 παιδιά από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου προσέφερε 620 καινούργια ζευγάρια παπούτσια επώνυμης εταιρείας σε  παιδιά και νέους, ηλικίας 2 έως 18ετών, μέλη 306 οικογενειών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές  ομάδες όπως  έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω γιατί νοιάζομαι» της  Ένωσης «Μαζί για το παιδί»,  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Η διανομή έγινε το πρωί της Παρασκευής 24/6/2016  στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της περιοχής Τάλως από το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρίας  Καναβάκη.


Κατάθεση στεφάνου και μήνυμα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τη θυσία των 62 Μαρτύρων

Τη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, τίμησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο  εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι. Το μνημόσυνο διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο ενώ στο μήνυμα του τόνισε ότι οι 62 Μάρτυρες εξακολουθούν μέχρι σήμερα να να μας δείχνουν τον δρόμο της Ευθύνης, της Αξιοπρέπειας και της Τιμής. 

περισσότερα...


 Β. Λαμπρινός: «Έχουμε να κερδίσουμε πολλά αν η ανακύκλωση γίνει συνείδηση στους δημότες»

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για  την ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο αίθριο της Λότζια, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.  Την εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «Ανακύκλωσε – Κάν’ το τρόπο ζωής», διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον Όμιλο ΣΚΑΙ και περιελάμβανε δράσεις και παιχνίδια που είχαν στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για τα πολλαπλά  οφέλη της Ανακύκλωσης αλλά και τους μπλε κώδωνες, τον νέο τρόπο ανακύκλωσης του γυαλιού που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες στην πόλη. 

περισσότερα...


 Θετικό το ΓΕΑ στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για παραχώρηση εκτάσεων της 126 ΣΜ

Το θέμα της παραχώρησης των απαραίτητων εκτάσεων από την πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης και από την ΣΕΑΠ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση των αδειοδοτήσεων για την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», τέθηκε σήμερα επί τάπητος στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν  οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης καθώς και ο σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιώργος Ζησιμάτος και ο εκπρόσωπος του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, Υποστράτηγος κ. Γιώργος Σταθιάς.

περισσότερα...


 Παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΤΕ για επιπτώσεις καιρικών φαινομένων στο παραλιακό μέτωπο 

Τα αποτελέσματα της μελέτης του εργαστηρίου παράκτιας έρευνας του ΙΤΕ σχετικά με τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων και τις κλιματικής αλλαγής στα Ενετικά Τείχη και το Δυτικό Παραλιακό Μέτωπο του Ηρακλείου παρουσιάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια. Την μελέτη είχε ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου, διότι όπως εξήγησε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός προλογίζοντας την παρουσίαση, η διάβρωση του παραλιακού μετώπου είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις: «Όταν αναλάβαμε την δημοτική αρχή, διαπιστώσαμε ότι σε  ολόκληρο το δυτικό παραλιακό μέτωπο, από τον Κούλε μέχρι το Παγκρήτιο...

περισσότερα...


 Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Προκαθήμενους της Ορθοδοξίας

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υποδέχτηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Ηράκλειο, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Τίτου τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.  Βαρθολομαίο και τους Προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών. Ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό στον  Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Προκαθήμενους και ακολούθησε αντιφώνηση του κ.κ. Βαρθολομαίου.  Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λειτουργία στον Άγιο Τίτο ενώ το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της παρουσίας του Προκαθήμενων της Ορθοδοξίας στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε με γεύμα σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

περισσότερα...


Βράβευση εθελοντών για την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο αίθριο της Λότζια, η βράβευση των εθελοντών του Ηρακλείου που έχουν υιοθετήσει και φροντίζουν κοινόχρηστους χώρους. Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε μία σειρά δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που ξεκίνησαν στις 26 Μαΐου από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...


Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για το master plan χρήσης των Ενετικών Τειχών 

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη είχε την Παρασκευή 10 Ιουνίου  στην Αθήνα. ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός , με θέμα συζήτησης το master plan που αφορά στη χρήση και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων  κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης  Ρασούλης, η Αρχαιολόγος Παλαιάς Πόλης κ. Κάλλια Νικολιδάκη και η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κ. Βασιλική Συθιακάκη.

περισσότερα...


 Αιτήσεις Εγγραφής και Επανεγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς 

Από Δευτέρα 13-06-2016 έως και Τετάρτη 13-07-2016 πραγματοποιείται η ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής των νηπίων και βρεφών για το σχολικό έτος 2016 - 2017. Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνει μόνο από τους γονείς των επιτυχόντων Νηπίων/Βρεφών καθώς και από τους γονείς των οποίων τα παιδιά επανεγγράφονται. Η κατάθεση των αιτήσεων, η ενημέρωση των γονέων και οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων θα γίνονται μέσω της Ιστοσελίδας του ΔΟΠΑΦΜΑΗ www.dopafmai.gr

περισσότερα...


 Με επιτυχία η εκδήλωση για το «Αστικό Πράσινο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου, η εκδήλωση για το «Αστικό Πράσινο» που διοργάνωσαν  οι Αντιδημαρχίες Περιβάλλοντος - Αγροτικής Ανάπτυξης και  Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), στην αίθουσα Καστελάκη του Εμπορικού Επιμελητηρίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.

περισσότερα...


 Βασίλης Λαμπρινός: «Το υποσχεθήκαμε, το κάνουμε – Με τη βοήθεια όλων πάμε το Ηράκλειο μπροστά»

Μέσα σε θετικό κλίμα και με έκδηλο το ενδιαφέρον και τη διάθεση συμμετοχής από τους εκπροσώπους των φορέων του Ηρακλείου που παρευρέθηκαν στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω,  παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Ηρακλείου, για το οποίο αρχίζει δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη 8 Ιουνίου.

περισσότερα...


 Μπλε κώδωνες: Ο νέος τρόπος ανακύκλωσης γυαλιού ξεκινάει στο Ηράκλειο

Ένα ακόμα βήμα στην αποτελεσματική και αποδοτική ανακύκλωση, αλλά και στην αύξηση του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου, ξεκίνησε την τοποθέτηση των χαρακτηριστικών ειδικών μπλε κάδων σε σχήμα καμπάνας (Μπλε Κώδωνες όπως αποκαλούνται) στους οποίους γίνεται συγκέντρωση αποκλειστικά γυάλινων μπουκαλιών.

περισσότερα...