επιστροφή
Main_page
Newsletter No86 - Ιούλιος 2016
01/08/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Πίνακες εγγραφής Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς
- Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ιερωνυμάκη στις Πατέλες
- Τίμησε τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ο Δήμος
- Συνεχίζεται η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης»
- Ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής
- Δήμαρχος Ηρακλείου: «Να παγώσουν τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα»
- Σύσκεψη με φορείς της πόλης για HUB επιχειρηματικότητας και Δημοσκόπιο
- Ειδικό συνεργείο για τις παράνομες αφισοκολλήσεις
- «Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η αναβάθμιση του “N. Καζαντζάκης»
- Συναντήσεις για την τουριστική προώθηση του Ηρακλείου στην Βενετία
- Στo ΚΑΣ το master plan για τα Ενετικά Τείχη από αντιπροσωπεία του Δήμου
- «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016», ολόκληρο το πρόγραμμα


Πίνακες εγγραφής Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ανακοίνωσε τους προσωρινούς πίνακες Εγγραφής Βρεφών και Νηπίων για το Σχολικό έτος 2016-2017. Οι Επιτυχόντες καθώς και οι Ισοβαθμούντες καλούνται να αποστείλουν ταχυδρομικώς και μέσα σε Δέκα (10) ημέρες την αίτηση (εκτυπωμένη από το ηλεκτρονικό σύστημα) συνοδευόμενη από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι ενστάσεις θα κατατίθενται στην υπηρεσία μέχρι και τρεις (3) εργάσιμες από την ανακοίνωση των Οριστικών πινάκων επιλογής (αρχές Σεπτέμβρη).

περισσότερα...


Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ιερωνυμάκη στην περιοχή των Πατελών

Μετά και την ασφαλτόστρωση, παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ιερωνυμάκη, στη συμβολή της με την οδό Μπαντουβά, στην περιοχή των Πατελών. Πρόκειται για ένα έργο που είχε χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και συμπεριελάμβανε τη διαμόρφωση δύο βασικών κεντρικών οδικών αξόνων, την οδό Μπαντουβά και την οδό Ιερωνυμάκη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν της τάξης των 2.550.000 ευρώ και η ανάπλαση προέβλεπε υπογειοποίηση των δικτύων κοινής ωφέλειας, τοποθέτηση νέου φωτισμού με led, νέα πεζοδρόμια με όδευση τυφλών, αστικό εξοπλισμό, φυτεύσεις αλλά και νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Πρόκειται για ένα έργο που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και αναβαθμίζει αισθητικά, περιβαλλοντικά και λειτουργικά την περιοχή των Πατελών.


Τίμησε τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ο Δήμος Ηρακλείου

Τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  τίμησε την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο Δήμος Ηρακλείου  σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός ευχαρίστησε θερμά τους καθηγητές για την εθελοντική προσφορά τους, χάρη στην οποία το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει εξελιχθεί σε θεσμό που βοηθάει περισσότερους από 150 μαθητές ετησίως και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Από τα 20 παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που ήταν τελειόφοιτοι λυκείου και συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα 19 εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

περισσότερα...


 Συνεχίζεται η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης»

Συνεχίζεται η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης», που επαναφέρει από φέτος ο Δήμος Ηρακλείου. Το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης», αποτελείται από πέντε θεματικούς κύκλους: ο πρώτος: για τα γράμματα, ο δεύτερος: για τις καλές τέχνες, ο τρίτος: για την δημιουργική μουσική, ο τέταρτος: για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, και ο πέμπτος: σε μελέτες αναφερόμενες στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη. Εφέτος το Βραβείο θα απονεμηθεί για τον πέμπτο κύκλο («μελέτες αναφερόμενες στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη»), στον οποίο δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας και τόπου για τον υποψήφιο μελετητή, μπορεί να απονεμηθεί σε Κρήτες  και μη. Το ύψος του χρηματικού ποσού που συνοδεύει το βραβείο ανέρχεται σε 3.000,00 €.

περισσότερα...


  Ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής 

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24 Ιουλίου οι εργασίες  του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε στο Βενεράτο. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του συμποσίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόσμος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει οκτώ έργα τέχνης σε λευκό μάρμαρο Θάσου που φιλοτέχνησαν οι γλύπτες που συμμετείχαν.

Θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν ο στίχος του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «… κι ο χρόνος γλύπτης των ανθρώπων παράφορος…» από το ποίημα «Η Μαρίνα των βράχων». Έτσι οι γλύπτες παρέδωσαν χθες οκτώ εξαιρετικά έργα τέχνης δημοσίου χώρου στο Δήμο Ηρακλείου, ύψους μέχρι και 2,5 μέτρων.

περισσότερα...


 Δήμαρχος Ηρακλείου: «Να παγώσουν τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα»

«Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεννόηση με τους οικιστές έχει καταθέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα των αυθαιρέτων από το 2015.  Είμαστε ικανοποιημένοι διότι από τις τοποθετήσεις  του υπουργού κ. Τσιρώνη , διαπιστώνουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις υιοθετούνται στο νέο νομοσχέδιο. Θεωρώ εντούτοις ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να παγώσουν τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα για ένα διάστημα μέχρι και έξι μήνες μετά την ψήφιση του  νομοσχεδίου.  Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων δεν πηγαίνουν στα ταμεία των δήμων αλλά στο Πράσινο Ταμείο».

περισσότερα...


Σύσκεψη με φορείς της πόλης για HUB επιχειρηματικότητας και Δημοσκόπιο 

Η δημόσια διαβούλευση για το ΣΟΑΠ  ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου και πλέον ο Δήμος Ηρακλείου περνάει στο επόμενο στάδιο της συζήτησης. Αυτό της ομογενοποίησης των προτάσεων που κατατέθηκαν και του συντονισμού των ενεργειών των αρμόδιων φορέων προς συγκεκριμένες, κοινές κατευθύνσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του Δήμου και εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, ο Αντιπεριφερειάρχης  Καινοτομίας κ. Αντίπας Σηφάκης και  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης.

περισσότερα...


Ειδικό συνεργείο για τις παράνομες αφισοκολλήσεις 

Στη συγκρότηση συνεργείου που φροντίζει για τον καθαρισμό της πόλης από τις παράνομες αφισοκολλήσεις, προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου.  Το συνεργείο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, θα κινείται μία φορά την εβδομάδα στα σημεία όπου γίνεται παράνομη αφισοκόλληση, θα καταγράφει όσους προχωρούν σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να διαφημιστούν αψηφώντας το γεγονός ότι ρυπαίνουν την πόλη και παραβιάζουν τον νόμο, θα βεβαιώνουν παραβάσεις και άμεσα θα προβαίνουν στον καθαρισμό των σημείων. Χθες, πρώτη μέρα, το συνεργείο κινήθηκε στο κέντρο της πόλης που αφαίρεσε αφίσες και βεβαίωσε πρόστιμα.


 Δήμαρχος Ηρακλείου: «Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η αναβάθμιση του “N. Καζαντζάκης»

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση ένα σήμα ότι θεωρεί την αναβάθμιση του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” τόσο σημαντική και άμεσης προτεραιότητας όσο τη θεωρούμε κι εμείς. Αλλιώς θα ζητήσουμε συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό».  Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Λότζια,  για το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

περισσότερα...


 Συναντήσεις για την τουριστική προώθηση του Ηρακλείου στην Βενετία

Σημαντικές επαφές για τη πολιτιστική και τουριστική προώθηση του Ηρακλείου είχε στη Βενετία ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea PGarancini.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Πρέσβειρα Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) κ. Pavan-Wollfe αποφασίστηκε η συμμετοχή στο θεσμό των Πολιτιστικών Διαδρομών του ΣτΕ με την άμεση έναρξη της διαδικασίας ένταξης του Ηρακλείου σε δυο υπάρχουσες Διαδρομές (ο Δρόμος της Ελιάς και ο Δρόμος των Φοινίκων), ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα δημιουργίας νέας διαδρομής αφιερωμένη στο Μινωικό Πολιτισμό.

περισσότερα...


  Στo ΚΑΣ παρουσίασε το master plan για τα Ενετικά Τείχη αντιπροσωπεία του Δήμου 

Την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά το master plan που έχει εκπονήσει για την ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, είχε την Τρίτη 5 Ιουλίου στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Στην συζήτηση που διήρκησε εννιά ώρες, γεγονός ενδεικτικό της πολυπλοκότητας του θέματος, οι εκπρόσωποι του Δήμου παρουσίασαν τεκμηριωμένα με ποιους τρόπους σχεδιάζουν να εντάξουν το μνημείο οργανικά και αρμονικά στη ζωή της πόλης, ούτως ώστε να αναδειχθεί, να προστατευθεί και να γίνει ένας χώρος τον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν καθημερινά.

περισσότερα...


  «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016», ολόκληρο το πρόγραμμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016».  Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Τρίτη 5 Ιουλίου,  με την συναυλία των «STRING DEMONS»  στο Κηποθέατρο "Μ. Χατζιδάκις" και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου με συναυλία παραδοσιακής μουσικής στον ίδιο χώρο. Όλες οι εκδηλώσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο  ξεκινούν στις 21:30     και το Σεπτέμβριο στις 21:00.  Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο καθώς και το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται στον Θερινό Κινηματογράφο Βηθλεέμ.

περισσότερα...