επιστροφή
Main_page
Newsletter No90 - Νοέμβριος 2016
01/12/2016

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού» ο Δήμος Ηρακλείου
- Εγκαινιάστηκε o βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίας Αικατερίνης
- «Δεν υπαναχωρούμε από τους στόχους μας– Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί»
- Ο Δήμος και η ΣΕΑΠ με εκδήλωση τίμησαν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
- Ο Δήμος στο πρόγραμμα "Πόλη σε Πόλη χτίζουμε την Ευρώπη"
- Ο Δήμος απένειμε το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» στον Peter Bien



 Στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού» ο Δήμος Ηρακλείου

Στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού», η οποία διεξάγεται στις Βρυξέλες σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου, συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμός του Δήμου κ. Gian Andrea Garancini βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου όπου στο περιθώριο της ημερίδας, είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών,  μεταξύ των οποίων τους  Ευρωπαίους Επίτροπους  κ. Karmenu Vella και κ. Elzieta Bienkowska, την πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου κ. Silvia Costa, τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου κ.  Michael Cramer, τον υπεύθυνο της Συνέλευσης για την Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO κ. Peter Debrine καθώς και με αντιπεριφερειάρχες τουρισμού και πολιτισμού από όλη την Ευρώπη.

περισσότερα...


Εγκαινιάστηκε o βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίας Αικατερίνης 

Με μια σεμνή  αλλά και ουσιαστική τελετή εγκαινιάστηκε το απόγευμα της  Παρασκευής 25 Νοεμβρίου,  από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη  Λαμπρινό και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο ΙΣΤ Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός,  στο προάστιο της Αγίας Αικατερίνης.

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2012 και συμβασιοποιήθηκε στα τέλη του 2013. Η κατασκευή  του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2015.  Είναι δυναμικότητας 100 παιδιών, εκ των οποίων  οι δέκα θέσεις είναι για ΑΜΕΑ και λειτουργεί κανονικά από το ξεκίνημα της σχολικής σεζόν 2016-2017.

περισσότερα...


 Δήμαρχος Ηρακλείου: «Δεν υπαναχωρούμε από τους στόχους μας– Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί»

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες για την στήριξη καθώς και για την κριτική τους. Και να τους πω, με την σιγουριά που μου δίνει η εμπειρία των δυο προηγούμενων χρόνων , η ποιότητα των συνεργατών μου και η δική τους συμμετοχή, πώς, παρότι οι στόχοι μας είναι μεγάλοι, δεν υπαναχωρούμε από αυτούς ούτε χιλιοστό. Θα τα καταφέρουμε. Και θα καταφέρουμε όλοι μαζί». Με αυτή την φράση έκλεισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τον δημόσιο απολογισμό της μέχρι στιγμής θητείας της παρούσας δημοτικής αρχή, τον οποίο παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

περισσότερα...


 Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΣΕΑΠ με εκδήλωση τίμησαν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που τιμάται  ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου όπου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου εκτέλεσε μελωδίες από έργα Ελλήνων συνθετών.

περισσότερα...


 Ο Δήμος Ηρακλείου στο πρόγραμμα "Πόλη σε Πόλη χτίζουμε την Ευρώπη"

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο τη στρατηγικής εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει  μετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Πόλη σε πόλη χτίζουμε την Ευρώπη» που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες «Η Ευρώπη για τους πολίτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος, που πραγματοποιείται στα Ελληνόφωνα χωριά της Ιταλικής Περιφέρειας της Καλαβρίας, το Δήμο Ηρακλείου εκπροσωπεί  ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini.

περισσότερα...


  Ο Δήμος Ηρακλείου απένειμε το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» στον Peter Bien

Μια λιτή αλλά ουσιαστική βραδιά  πολιτισμού,  αφιερωμένη στον κορυφαίο μελετητή διεθνώς του Νίκου Καζαντζάκη, τον ομότιμο καθηγητή της Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Dartmouth των Η.Π.Α κ. Peter Bien,  καθώς και στον ίδιο τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα, έζησαν όσοι γέμισαν το βράδυ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου την Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ο Δήμος Ηρακλείου, δια του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού,  απένειμε στον κ. Bien το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του στην οικουμενική προβολή και μελέτη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.

περισσότερα...