επιστροφή
Main_page
Newsletter No92 - Φεβρουάριος 2017
01/03/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Το πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Αγώνων 2017»
- Προχωρά η χρηματοδότηση για το στέγαστρο του Παγκρήτιου Σταδίου
- Σε θετικό κλίμα η σύσκεψη για τα αδέσποτα
- Χιλιάδες Ηρακλειώτες και επισκέπτες στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου
- Σύσκεψη για την ηχορύπανση στον Δήμο
- Οι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης στο Ηράκλειο
- Καταγραφή κάδων και επανακαθορισμός δρομολογίων των απορριμματοφόρων
- Στόχος μας η κάλυψη των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα
- Πληροφορίες για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων
- Ημερίδα για τη συνεργασία Κοινωνικών δομών και φορέων
- Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους

 



Το πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Αγώνων 2017»

Το πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Αγώνων 2017» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ (μέσω του γραφείου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Αντωνάκη),  από 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2017. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, (Καλλιτεχνικά Σεμινάρια &  Φεστιβάλ Θεάτρου) και στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Συνάντηση Χορωδιών) και περιλαμβάνουν:

περισσότερα...


Προχωρά η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο

Σε συμφωνία για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης υλοποίησης της αποκατάστασης του δυτικού στεγάστρου και εργασιών συντήρησης του ανατολικού στο Παγκρήτιο Στάδιο, κατέληξαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο,  το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου. Στην σύμβαση θα συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Περιφέρεια Κρήτης.

Η χρηματοδότηση του έργου θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ , με διαδικασίες οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η σύνταξη της σχετικής μελέτης.

περισσότερα...


Σε θετικό κλίμα η σύσκεψη για τα αδέσποτα

Ευρεία σύσκεψη φορέων με θέμα το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών, κυρίως στους χώρους των νοσοκομείων του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. Παρόντες ήταν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας  Μαρίνος Παττακός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης  Οδυσσέας Ζώρας, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου Αντώνης Τσουρδαλάκης, το τμήμα Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου, εκπρόσωποι του Δημοτικού Κυνοκομείου, της ΕΛ.ΑΣ., των διοικήσεων και των ενώσεων εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου Νοσοκομείου καθώς και φιλοζωικών οργανώσεων.

περισσότερα...


Χιλιάδες Ηρακλειώτες και επισκέπτες στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου 

Mε μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή χιλιάδων Ηρακλειωτών και επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς. Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους που ξεφάντωσαν στη μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων οι οποίες  δήλωσαν συμμετοχή στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή του Ηρακλείου. Στην καρναβαλική παρέλαση πήραν μέρος για πρώτη φορά και ομάδες  και από άλλες περιοχές.

περισσότερα...


Σύσκεψη για την ηχορύπανση στον Δήμο 

Ευρεία σύσκεψη φορέων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση για το θέμα της ηχορύπανσης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Ρασούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Αδειοδότησης Καταστημάτων, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, του πρώτου Δημοτικού Διαμερίσματος, της ΕΛ.ΑΣ., των ιδιοκτητών καταστημάτων και της κίνησης «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης».

περισσότερα...


Οι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Στην τοποθέτηση κίτρινων κάδων απορριμμάτων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το δίκτυο ανακύκλωσης της πόλης. Οι κίτρινοι κάδοι προορίζονται για τη συλλογή  χαρτιού αποκλειστικά και θα τοποθετηθούν αρχικά σε χώρους όπου παράγονται ως απορρίμματα μεγάλοι όγκοι χαρτικής ύλης, όπως είναι τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες. Συνολικά αναμένεται η τοποθέτηση 60 κάδων σε περισσότερα από 40 σημεία σε ολόκληρο το Ηράκλειο.

περισσότερα...


Καταγραφή κάδων και επανακαθορισμός δρομολογίων των απορριμματοφόρων

Με στόχο την βελτίωση της διαδικασίας αποκομιδής των απορριμμάτων, την μέγιστη απόδοση και την συντόμευση του χρόνου των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο την καταγραφή των θέσεων των μπλε και πράσινων κάδων απορριμμάτων, των περιβαλλόντων χώρων, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων των οδών όπου βρίσκονται. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο και την χρήση της τεχνολογίας του GPS, η Δημοτική Αρχή θα διαθέτει σύντομα ένα ακόμα ισχυρό «όπλο»  στην μάχη για μια πιο καθαρή πόλη.

περισσότερα...


Στόχος μας η φροντίδα, η προστασία και η κάλυψη των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της πρώτης κούνιας για ΑμέΑ στο Δήμο Ηρακλείου. Η κούνια τοποθετήθηκε στην Παιδική Χαρά που βρίσκεται στην περιοχή του Καράβολα.  

«Στόχος μας η φροντίδα, η προστασία και η κάλυψη των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα, με έμφαση στα παιδιά.  Ο Δήμος Ηρακλείου αγκαλιάζει τους Δημότες του στο βαθμό που μπορεί. Η βούληση είναι δεδομένη. Πρόκειται για μία αναγκαία κίνηση και έπεται συνέχεια.» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

περισσότερα...


Πληροφορίες για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων

Με την έναρξη του 2017 όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης του Ηρακλείου, έχουν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στο Δήμο Ηρακλείου αίτηση έως 31/3/2017 προκειμένου να χορηγηθεί άδεια χρήσης όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν. 1080/80.

Σύμφωνα με την 25/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, το τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου μπορεί να καταβάλλεται είτε μετρητοίς, είτε το 30% του τέλους έως τις 31/3/2017 και το υπόλοιπο σε 3 ισόποσες δόσεις στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί και είναι 30/6, 30/9 και 28/12 του 2017.

Για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Ηρακλείου και στο αρμόδιο γραφείο Νο. 8 καθώς και στα τηλέφωνα 2813-409138 και 2813-409434.


 Ημερίδα για τη συνεργασία Κοινωνικών δομών και φορέων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας που διοργάνωσε το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, με θέμα τη «Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες» ,παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου .

Η συγκεκριμένη δράση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ, που έχει ως στόχο τη δικτύωση - σε πρώτη φάση – όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου (δράση που είναι σε εξέλιξη) και κατ’ επέκταση των Κοινωνικών φορέων της πόλης μας, ώστε να υπάρχει συντονισμός των δράσεων, για την ουσιαστικότερη ανταπόκριση στα αυξημένα αιτήματα των πολιτών.

περισσότερα...


  Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους

Τις κατευθύνσεις για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στο Ηράκλειο, που έχει θέσει εξαρχής η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, έδωσε την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου που συνεδρίασε παρουσία του.

περισσότερα...