επιστροφή
Main_page
Newsletter No3
20/03/2009

Περιεχόμενα

Ad Personam - Πρόγραμμα για την Προώθηση της Αστικής Συγκοινωνίας

Απογραφή των Μονίμων Κατοίκων της Εντός των Τειχών Περιοχής

Πρόταση αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Παλιάς Πόλης

Συνεχίζονται οι Πολιτιστικοί Αγώνες 2009

Δωρεάν Επικοινωνία με το Δήμο μέσω internet (VoIP)

Ένας Χρόνος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτημάτων


Αd Personam: Πρόγραμμα για την Προώθηση της Αστικής Συγκοινωνίας

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Αστικό ΚΤΕΛ της πόλης μας συμμετέχουν στο Καινοτόμο Πρόγραμμα Εξατομικευμένου Marketing Αd Personam που φιλοδοξεί να μας πείσει  ν’ αφήσουμε το αυτοκίνητο και να χρησιμοποιούμε την Αστική Συγκοινωνία στις μετακινήσεις μας στο κέντρο της πόλης.
Ξεκινάμε λοιπόν, με την καταγραφή των απόψεων και των αναγκών των πολιτών που κινούνται καθημερινά μέσα στην πόλη με μια μεγάλη έρευνα για να βελτιώσουμε και με τις δικές σου απόψεις το επίπεδο των υπηρεσιών της αστικής συγκοινωνίας.
Στην ιστοσελίδα που έχουμε δημιουργήσει www.heraklion.gr/adpersonam μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα και τον τρόπο συμμετοχής σας στην έρευνα.



Απογραφή των Μονίμων Κατοίκων της Εντός των Τειχών Περιοχής

Από το Τμήμα Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται  στους  Δημότες της πόλης μας ότι από τη Δευτέρα 23/03/2009 και τις ώρες από 8:30 π.μ. έως και τις 14:00  θα ξεκινήσει η απογραφή των μονίμων κατοίκων της εντός των τειχών περιοχής του Δήμου Ηρακλείου για τη χορήγηση καρτών οι οποίες θα επιτρέπουν μια θέση στάθμευσης ανά οικογένεια.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών η απογραφή θα γίνεται τμηματικά ανά ζώνες - περιοχές στον χώρο του Δημοτικού parking της παλαιάς Λαχαναγοράς,  ξεκινώντας από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Δείτε τον χάρτη της περιοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητκά που πρέπει να προσκομίσετε.

περισσότερα...


Πρόταση αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Παλιάς Πόλης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον στην  Παλιά Πόλη  του Ηρακλείου, και πιο συγκεκριμένα στις  περιοχές Αγ. Μηνά - Βαλ. Τζαμί - Βίγλα-Πεδιάδος -  Αγ. Δημήτριου - Αγ. Τίτου - Σπιναλόγγας-Λάκκου - Λαβυρίνθου  (εκτός της συνοικίας της Αγ. Τριάδας)  καθώς και στην περιοχή, εκτός τειχών,  της Ανάληψης και στο οικοδομικό τετράγωνο της  οδού Εφόδου μεταξύ των προμαχώνων  Αγ. Ανδρέα και Παντοκράτορα, να προσέλθει στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων της Παλιάς  Λαχαναγοράς, επί της οδού Σοφ. Βενιζέλου προκειμένου να λάβει γνώση για  την πρόταση αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου των παραπάνω περιοχών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ενστάσεις καθόλη  τη  διάρκεια  της ανάρτησης. Σημειώνεται  ότι η πολεοδομική μελέτη Ανάρτησης  περιλαμβάνει  εκτός από την  Αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου, την τροποποίηση των όρων δόμησης  και χρήσεων γης.

Η ανάρτηση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 11-03-2009  έως και 10-04-2009 ημέρα Παρασκευή  από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. καθημερινά, και κάθε Τετάρτη επιπλέον από τις 17.00μ.μ. έως και 20.00μ.μ.

περισσότερα...


Συνεχίζονται οι Πολιτιστικοί Αγώνες 2009

Ο Δήμος Ηρακλείου καθιέρωσε από το 1996 ένα Παγκρήτιο Πολιτιστικό θεσμό που στοχεύει στην ενίσχυση, προβολή και ανάδειξη των ντόπιων πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για την Παγκρήτια Συνάντηση Νέων Δημιουργών - «Πολιτιστικοί Αγώνες» που κάθε χρόνο περιλαμβάνει θεματικούς κύκλους από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.(Θεατρικά Σεμινάρια - Φεστιβάλ  Θεάτρου - Λογοτεχνικούς Αγώνες - Διαγωνισμό Φωτογραφίας - Διαγωνισμό δεξιοτεχνίας στα Έγχορδα Όργανα και Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών-Χορωδιών της Κρήτης κ.α).

Για το πλήρες πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Αγώνων 2009» πατήστε εδώ.


Δωρεάν Επικοινωνία με τον Δήμο μέσω internet (VoIP)

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει θέσει σε λειτουργία την υπηρεσία δωρεάν επικοινωνίας με το τηλεφωνικό του κέντρο μέσω internet (VoIP). Με την παραπάνω υπηρεσία ο χρήστης ο οποίος διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή, ευρυζωνική σύνδεση, ηχεία και μικρόφωνο, μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου μέσω του υπολογιστή του εντελώς δωρεάν.

Αναλυτικότερα, ο χρήστης, αφού εγκαταστήσει στον υπολογιστή του κάποιο από τα λεγόμενα softphones - προγράμματα που λειτουργούν ως τηλεφωνικές συσκευές (π.χ X-Lite, Zoiper) μπορεί με τη χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, να συνδεθεί στον VoIP εξυπηρετητή του Δήμου Ηρακλείου και να καλέσει το εσωτερικό τηλέφωνο που τον ενδιαφέρει.

περισσότερα...


Ένας Χρόνος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτημάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου, από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο να προσφέρει στους Δημότες  του την υπηρεσία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων στα πλαίσια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government).

Οι Δημότες έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τον χώρο τους για είκοσι οκτώ (28) υπηρεσίες που αφορούν το Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο την Τεχνική Υπηρεσία, την Καθαριότητα και την Δημοτική Αστυνομία.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας διεκπεραιώθηκαν  386 ηλεκτρονικά αιτήματα τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούσαν πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις.

περισσότερα...